Главна тужитељица Тужитељства Босне и Херцеговине Гордана Тадић одржала је састанак колегија одјела II и III Тужитељства.

Позвала је на додатне напоре и ангажман тужитеља и особља, Посебног одјела за организирани криминал, привредни криминал, корупцију и тероризам и Опћег одјела ИИИ, са циљем остварења што бољих резултата упркос ограничењима, рестрикцијама и потешкоћама проузрокованим пандемијом Цовид-19.

Разговарано је о плану рада и реализацији активности до краја 2020. године, као и ангажману на превазилажењу проблема и одржавању радних процеса услијед потешкоћа проузрочених пандемијом.

Главна тужитељица истакла је да је потребно наставити интензиван рад у свим одсјецима у овим тужитељским одјелима, а такођер истакнуто је да наведени одјели раде на реализацији приоритета дефинираних у оквиру препорука Европске комисије (ЕК) и процеса европских интеграција, а који се односе на борбу против корупције високе разине, трговине људима, као и предметима за изборне пријеваре и повреде изборног процеса.

Тужитељи тих одјела судјелују и у већем броју међународних операција са партнерским институцијама из земаља региона, ЕУ и свијета, те су активни у заједничким истражним тимовима, који окупљају представнике више институција и агенција, а чије је дјеловање прилагођено новонасталим увјетима, узрокованим пандемијом корона вируса.

Такођер, тужитељи споменутих одјела раде на већем броју предмета, тако да ће се на крају године моћи заокружити резултати рада ових одјела као и Тужитељства у цјелини, саопћено је из Тужитељства БиХ.