Фондација будућности у БиХ, у сарадњи са Асоцијацијом за напредак науке и технологије и Босанскохерцеговачко-америчком академијом наука и умјетности, припрема друго онлине “3 Minute Thesis” (3МТ), и то за бх. студенте додипломског и мастер студија из Босне и Херцеговине и иностранства.

Исто такмичење, с врло успјешним резултатима, али за Пх.Д студенте, одржано је у новембру 2020. године.

Такмичење 3МТ студентима омогућава да представе своја истраживања широј јавности како би развили академске, презентацијске, истраживачке и комуникацијске вјештине.

Прошлогодишње такмичење за ПхД студенте било је изузетно успјешно и поносни смо да је учешће узело 70 студената бх. поријекла из различитих крајева свијета, са сјајним истраживачким темама. Циљ 3МТ такмичења јесте да представимо значајне области и тематике којима се наши студенти баве, и сигурни смо да ће и ове године бити једнако успјешно, јер ми имамо много талената који чекају своју прилику да се докажу. Ми смо ту да им је пружимо – поручују из Фондације будућности у БиХ.

Такмичари своје пријаве могу послати до 18. априла. Њихов задатак је да у максимално три минуте представе тему свог истраживачког рада. Побједничке идеје одабрат ће стручни жири којег чине еминентни представници академске заједнице, успјешни Босанци и Херцеговци из цијелог свијета.

•Позивамо све бх. студенте који студирају у БиХ, али и у инострантсву да се пријаве и учествују у овом јединственом такмичењу, придруже се 3МТ заједници, и освоје вриједне награде из укупног фонда од 10000 КМ.

Своје истраживачке теме можете пријавити до 18. априла 2021. године, а више информација пронађите ОВДЈЕ.