Предсједавајући Вијећа министара Босне и Херцеговине Зоран Тегелтија изјавио је данас да је Вијеће министара опредијељено за закључивање новог аранжмана са Међународним монетарним фондом (ММФ) с циљем превазилажења изазова изазваних пандемијом Цовид-19.

Тегелтија је путем видео-линка разговарао са шефом ММФ-а за БиХ Мартином Петријем о актуелним економским и финасијским темама, те о закључивању новог аранжмана са овом финасијском организацијом.

Тегелтија је истакао опредјељење Вијећа министара за рад са овом међународном финасијском интитуцијом и закључивање новог аранжмана с циљем превазилажења изазова изазваних пандемијом коронавируса, те оцијенио да постоји висок степен сагласности о свим кључним темама у односима са ММФ-ом, саопштено је из кабинета предсједавајућег Вијећа министара.

Тегелтија је захвалио ММФ-у на помоћи и ефикасном дјеловању у одобравању средстава из Инструмента за брзо финансирање на самом почетку пандемије, те исказаној спремности за наставак техничке и финансијске подршке БиХ.