Предсједавајући Вијећа министара БиХ Зоран Тегелтија и министар вањске трговине и економских односа Сташа Кошарац данас су посјетили општину Сребреница, гдје су састали с начелником општине Сребреница Младеном Грујичићем с ким су разговарали о активностима и плановима за развој локлане заједнице.

Начелник Грујичић је након састанка казао да је предсједавајући Тегелтија обећао ријешити питање донације Сребреници од стране Вијећа министара БиХ у износу од милион и по конвертибилних марака.

“Донација је обећана на заједничкој конференцији 2015. години када је и Србија донирала Сребреници пет милиона еура. Србија је испоштовала своју донацију као и Влада РС-а, остала је неиспоштована донација Вијећа министара. Од стране предсејдавајућег Тегелтије исказана је спремност да се достави донација Сребреници. Ми смо одлучили да та донација буде усмјерена за пројекте у инфраструктури и производну халу која ће запошљавати од 20–30 радника, изградња два лифта, те санацију стамбених фасада и једног клизишта”, казао је Грујичић.

Тегелтија је рекао да Сребреници требају нова радна мјеста и рјешавање одређених инфраструктурних проблема.

“Разговарали смо како Сребреници помоћи да оствари нова радна мјеста и како да отвори неке нове погоне који су функционисали у претходном периоду, а данас нису у функцији. Сребреница је специфична Општина и успјех Сребренице је јако важан за цјелокупни успјех у нашем друштву. Урадит ћемо све да се испоштује обавеза из претходног периода и у складу са тим, ја сам као предсједавајући Вијећа министара припремио за сједницу у четвртак тачку дневног реда на којој би требало да ријешимо питање ових преосталих милион и по конвертибилних марака помоћи општини Сребреница. Ми смо спремни то да испоштујемо, надам се да ћемо имати подршку и осталих министара да ријешимо то питање. Подржат ћемо пројекте који су важни за област културе и спорта у Сребреници. Вијеће министара стоји на располагању локалној власти у Сребреници како би живот у локланој заједници био бољи за све њене грађане”, истакао је Тегелтија.

Сташа Кошарац, министар вањске трговине и економских односа БиХ, казао је да Сребреница и њени грађани треба да имају подршку Вијећа министара БиХ.

“Желимо заједно са начелником Грујичићем да радимо како би створили боље услове за живот свих грађана”, потцртао је Кошарац.

Након одржаног састанка са начелником Грујичићем, предсједавајући Тегелтија и министар Кошарац посјетили су предузеће „Економик гроуп“ Поточари гдје су се састали са привредницима из Сребренице.