Предсједавајући Вијећа министара БиХ Зоран Тегелтија честитао је радницима, синдикатима и грађанима у Босни и Херцеговини 1. мај – Међународни празник рада.

„У име Вијећа министара БиХ и у своје име, честитам свима Међународни празник рада, који и ове године обиљежавамо у вријеме глобалне пандемије узроковане вирусом корона. Више него икада данас је потребно показати и пружати солидарност, хуманост и колегијалност, али и не заборавити симболику празника Првог маја. Међународни празник рада подсјећа нас на историјску борбу за радничка права и нека буде повод за поновну афирмацију рада, правде и солидарности као цивилизацијских вриједности које воде напретку друштва.

Додао је како је приоритет Вијећа министара БиХ је провођење реформи, у складу са уставним надлежностима, с циљем унапређења пословног амбијента како бисмо сачували постојећа и омогућили отварање нових радних мјеста. Надам се да ћемо сви, у овом тешком периоду пандемије, остати привржени развоју социјалног дијалога како би што прије дошло до економског опоравка земље.

Позивам све грађане да се и у вријеме празника придржавају мјера надлежних органа о заштити како бисмо се што прије вратили економским темама и створили услове да сваки радник може достојанствено живјети од свог рада“, наводи се у честитки предсједавајућег Вијећа министара БиХ.