Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија разговарао је данас, у оквиру редовног прољетног засједања, са представницима Међународног монетарног фонда (ММФ) о досадашњим реализованим активностима и могућностима новог аранжмана са овом међународном финансијском организацијом.

Током састанка, који је одржан посредством видео-линка, предсједавајући Тегелтија је нагласио значај аранжмана са ММФ-ом у превазилажењу кризе изазване пандемијом вируса корона, као и за реализацију политика које су усклађене с мјерама предвиђеним Реформском агендом, саопштено је из Савјета министара.

Тегелтија је упознао представнике ММФ-а о активностима које институције у БиХ, у складу са својим надлежностима, проводе у борби са посљедицама изазваним пандемијом вируса корона, нагласивши да су тренутно ресурси свих нивоа власти у БиХ усмјерени на подршку здравственом сектору како би се заштитили животи и здравље људи.

“У том контексту, предсједавајући Тегелтија је изразио очекивање да Међународни монетарни фонд активније пружи подршку земљама које је суочавају са великим трошковима у здравственом, али и реалном сектору”, наводи се у саопштењу.