Предсједавајући Вијећа министара Босне и Херцеговине Зоран Тегелтија разговарао је данас у Сарајеву са шефом канцеларије Свјетске банке у БиХ Емануелом Салинасом.

На састанку је разговарано о актуелним економским и финансијским темама у контексту недавно усвојених социоекономских реформи које су заједнички усаглашене у БиХ, као и о даљним активностима у свјетлу будуће сарадње са овом финансијском институцијом у контексту дефинисања новог стратешког оквира за сарадњу са БиХ за период 2021 – 2025.

Тегелтија је овом приликом нагласио да је Вијеће министара опредијељено да, у складу са својим надлежностима, пружи пуну подршку наставку реализације досадашњих пројеката.

Током састанка, Тегелтија је истакао значај укључености међународних експерата у активности које сви нивои власти предузимају са циљем подстицања економског раста и даљњег унапређења пословног окружења.

Саговорници су досадашњу сарадњу БиХ и Свјетске банке оцијенили као добру и конструктивну, те изразили опредјељење за њено унапређење и у будућности.