Предсједавајући Вијећа министара БиХ Зоран Тегелтија рекао је да су створени услови за масовнију вакцинацију грађана, јер је у БиХ до сада стигло 1,5 милиона вакцина,а до краја аугиста очекује се да бисмо могли имати 2 милиона.

На данашњој сједници Вијећа министара БиХ констатовано је да је у БиХ је до сада стигло 1.596.560 доза вакцина, те истакнуто да се до краја августа очекује да би могли имати око два милиона вакцина које пристижу из Ковакс и ЕУ4 Хеалт механизама, путем директне набавке, те донација.

Предсједавајући Вијећа министара БиХ Зоран Тегелтија је том приликом истакао да су на овај начин створени услови за масовнију вакцинацију грађана и нагласио да ће се наставити са набавком додатних доза вакцина против Ковида-19 за грађане БиХ, те да у овом процесу треба испоштовати све прописане процедуре.

Тегелтија је позвао надлежне власти у БиХ да убрзају процес вакцинације становништва, који не прати динамику пристизања вакцина у БиХ, због чега грађани и даље одлазе на вакцинацију у сусједне земље.

Истовремено је упућен апел грађанима БиХ да се одазову позиву надлежних институција у БиХ за вакцинацију, наводи се у саопштењу Вијећа министара БиХ.