Тениске листе које изађу послије Отвореног првенства Француске, познатијег као Ролан Гарос, 2021. године користиће се за утврђивање ко је остварио пласман на одгођене Лјетне олимпијске игре у Токију.

Међународна тениска федерација (ИТФ) саопштила је данас да ће њена правила за олимпијску норму бити иста као и за првобитно планиране игре у Токију, уз испуњење услова да су тенисери или тенисерке минимално играли у Фед купу или Дејвис купу. Остаје и право на жалбени поступак за играче који не испуњавају те стандарде.

Пласман на АТП и WТА листи након овогодишњег Ролан Гароса био је критеријум за пласман на Олимпијске игре 2020. године. Међутим, због глобалне пандемије коронавируса, Олимпијске игре су помјерене за годину дана, Роланд Гарос са јуна на септембар ове године.

Отворено првенство Француске сљедеће године завршава се 6. јуна, па ће се WТА и АТП ранг листе од 7. јуна користити за одређивање ко се квалификовао на Олимпијске игре 2021. године, које би се требале одржати од 23. јула до 8. аугуста.