Члан Кризног штаба за борбу против коронавируса Бранислав Тиодоровић изјавио је да ће пооштрене епидемиолошке мјере вјероватно бити продужене и да је приједлог медицинског дјела штаба да буду на снази до 29. марта.

“Наш приједлог ће бити да мјере које имамо сада буду на снази до 29. марта, а шта ће бити на самом Кризном штабу, видјећемо. Ми у овом тренутку морамо све свести на оно неопходно, а то су храна, лијекови, гориво, како бисмо сачували животе људи, јер без здравља и људи нема ни економије”, казао је епидемиолог Тиодоровић.

Он је нагласио да медицински дио Кризног штаба зна да “неколико дана” пооштрених мјера није рјешење, да неће дати довољан резултат и да је зато потребно мјере продужити.

Због погоршане епидемиолошке ситуације, од јуче до понедјељка на снази су нове мјере које предвиђају затварање свих продавница које не продају храну, лијекове или гориво. Оваквим мјерама противе се поједини политичари и економисти, а најгласнији међу њима је замјеник градоначелника Горан Весић који је рекао да ће на сљедећој сједници Кризног штаба тражити да се усвојене рестриктивне мјере укину јер праве велику економску штету привреди Београда.