Обустава рада у објектима на подручју Тузланског кантона ради превенције коронавируса неће оставити велике посљедице на привреду. Са највећим проблемима суочаваће се извозници и компаније, које финализују производњу са више добављача, истичу економисти. Потцртавају да неће доћи до несташице прехрамбених артикала и да панична куповина доводи до нежељених ефеката. С циљем превенције и у Универзитетском клиничком центру Тузла на снази су бројне мјере.

На вратима бројних објеката услужне дјелатности у Тузланском кантону је кључ у брави. Радници су послани кући на најмање 15 дана, а према ријечима стручњака, власници не би требали имати веће посљедице, с обзиром на то да услуга има највећу способност регенерације. У другим дјелатностима привреда је већ у кризи.

Велике посљедице оставља и панична куповина грађана. Док се у маркетима полице празне и потрага за брашном је све већа, стручњаци константно истичу да је страх потпуно неоправдан. Потврђују то и из Дирекције робних резерви.

У Универзитетском клиничком центру Тузла сваки дан врши се и тестирање 4-5 особа на коронавирус. Према ријечима директора, тренутно има више од 50 респиратора и довољно људи за борбу против пандемије.

У Тузланском кантону је више од 1.500 особа у самоизолацији, а већи проблем представља и непридржавање ове наредбе од појединаца. Поштовање свих мјера ће, кажу из Кризног штаба, бити свакодневно контролисано, а неодговорност кажњавана – све то у циљу што боље превенције ширења коронавируса у цијелој земљи.