Министарство финансија Тузланског кантона сутра ће извршити исплату средстава за кориснике програма социјалне подршке, саопћено је из Владе ТК.

Крајњим корисницима, укупно једанаест облика помоћ,и биће стављено на располагање укупно 1.087.673,14 КМ. Од овог износа за сталну новчану помоћ односи се 419.618,26 КМ, за дјечији додатак 252.524,63 КМ, увећани дјечији додатак 73.075,20 КМ, једнократну помоћ за новорођену дјецу 8.466,00 КМ, помоћ у прехрани дјетета 25.813,00 КМ, оброк у вријеме наставе у школама 8.595,00 КМ, привремену новчану помоћ 3.137,50 КМ, једнократну новчану помоћ 47.349,90 КМ, пријевоз дјеце са посебним потребама 59.568,30 КМ, хранитељство 54.525,35 КМ.

Сутра ће и по први пута бити реализирана средства за једнократну новчану помоћ за родитеље за троје и више заједничке дјеце.

Ради се о новоуспостављеном праву, као облику подршке Владе ТК пронаталитетној политици. За кориснике овог права, сутра ће бити исплаћено укупно 135.000,00 КМ.

Министар финансија Суад Мустајбашић дао је и налог да се исплате по свим облицима социјалне помоћи исплаћују приоритетно и без одлагања, чим буду обрађени од стране Министарства за рад, социјалну политику и повратак.

„Сутрашњом исплатом ће бити исплаћена средства за све накнаде, односно права која су обрађена од центара за социјални рад, а у наредном периоду настојат ћемо да корисници ових права немају кашњења у примању средстава. И на тај начин настојимо показати нашу социјалну осјетљивост“, казао је министар Мустајбашић.

До краткотрајне обуставе у исплатама ове врсте накнада нажалост дошло је због рјешавања техничких аспеката, насталих након смјене министра за рад, социјалну политику и повратак ТК Адмира Хрустановића, односно именовања новог потписника налога за исплату.

Иако ће Министарство финансија налоге за исплату пустити већ сутра ујутро, корисници средства могу на својим рачунима очекивати тек послијеподне или прекосутра, зависно од процедура у банкама.
Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију на нашем кантону, овим путем желимо апелирати на кориснике да не стварају непотребне гужве приликом узимања средстава са рачуна, односно да за ту намјену користе банкомате, односно да плаћања врше безготовински