Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода БиХ у суботу, 26. децембра, у Босни се већином очекују сусњежица или снијег, у низинама може падати и киша. У Херцеговини већином киша, снијег на планинама. Вјетар умјерене јачине сјеверног смјера. Температура зрака већином између -1 и 4°Ц, а на југу земље од 7 до 11°Ц.

Сличне временске прилике преовладават ће и у недјељу, 27. децембра, када се очекује претежно облачно вријеме. Пријеподне са слабим снијегом, а на југу са слабом кишом. Пријеподне вјетар сјеверног смјера. У послијеподневним и вечерњим сатима вјетар мијења смјер на југо. Најнижа јутарња температура зрака већином између -4 и 0°Ц, а на југу земље до 5°Ц. Највиша дневна температура зрака углавном између -1 и 3°Ц, на југу земље од 5 до 8°Ц.

У понедјељак, 28.децембра, у Босни и Херцеговини претежно облачно вријеме. Нове падавине долазе са запада од послијеподневних сати и до краја дана проширт ће се на цијелу земљу. Углавном ће падати киша, на планинама ће падати и снијег. Вјетровито у цијелој земљи. Очекује се јако југо с олујним ударима брзине 60 до 80 км/х. Најнижа јутарња температура зрака већином између -2 и 2°Ц, на југу земље до 6°Ц. Највиша дневна температура зрака углавном између 6 и 11°Ц, на југу земље до 13°Ц, саопћено је из ФХМЗ БиХ