Амбасадорица Републике Француске у Босни и Херцеговини Кристин Таудик данас је посјетила Опћину Коњиц, гдје се састала са начелником Османом Ћатићем и директором Привредног друштва “Игман” Коњиц Џахидом Муратбеговићем.

Повод за посјету је развијање пословне сарадње са предузећима у Коњицу, те иницијатива да се француски језик поново учи у школама , саопћено је кабинета начелника.

– Први пут сам у Коњицу и желим да се сарадња коју Привредно друштво Игман Коњиц има са Републиком Француском, која је на неки начин помогла и отварање нових радних мјеста, још више ојача – казала је амбасадорица.

Потцртала је како јој је жеља да се учење француског језика врати у овдашње школе, јер сматра да то може привући француске фирме да дођу у Коњиц, што би уједно могло бити и шанса за младе људе, односно осигурати им радна мјеста.

Начелник Опћине Коњиц Осман Ћатић захвалио се амбасадорици Тоудик на посјети и том приликом казао како ће Опћина Коњиц учинити све како би на основу интереса родитеља у наставном процесу имали заступљен и француски језик.

– Драго ми је да се поред образовања амбасадорица Тоудик интересовала и за привреду и састала се са представницима привредних колектива – казао је начелник Ћатић, изражавајући наду да ће те активности поспјешити сарадњу на привредном плану.