Представа “Трамвај звани жудња” биће емитована данас од 18 сати на Јутјуб каналу Сарајевског ратног театра (САРТР).

Линк за гледање представе бит ће доступан 24 сата.

“Трамвај звани жудња” говори о два различита концепта поимања живота – једном, чије је утемељење у машти, духовности и илузији и другом, који своје исходиште има у грубој реалности сведеној на свакодневно, бескрупулозно преживљавање.

Представа “Трамвај звани жудња” је настала као дипломски рад Дине Мушановић на предмету Глума – на Академији сценских умјетности Сарајево, под менторством професора Алена Муратовића.

Улоге у представи остварили су Дина Мушановић, Сташа Дукић, Албан Укај, Ади Хрустемовић/Игор Скварица.

Режију потписује Ансамбл представе, ментор је Ален Муратовић, драматург Аднан Лугонић, костимографкиња Лејла Хоџић, креатор дизајн плаката Харис Јусовић, а извршни продуцент је Керим Машовић.

Представа “Трамвај звани жудња” реализирана је у продукцији Сарајевског ратног театра, Академије сценских умјетности Сарајево и Отворене сцене Обала.

Драма “Трамвај звани жудња”, написана 1947. године, можда је и најпознатије дјело чувеног америчког драматичара Тенеси Вилијамса.

Популарност широм свијета стекла је истоименом филмском адаптацијом режисера Елиа Казана из 1951. године, у којој су главне улоге играли Марлон Брандо и Вивијен Ли.

По мотивима овог драмског текста, Вуди Ален 2013. ствара филм „Блу Јасмин“.