Извршни директор Брајтона Пол Барбер рекао је данас да је и трећи фудбалер тог клуба заражен коронавирусом.

“Нажалост, трећи фудбалер нашег клуба јуче је био позитиван. Упркос свим мјерама које су предузете претходних седмица, током којих ниједан од фудбалера није био укључен у неки значајнији тренинг и даље смо имали још једног позитивног играча. То је за бригу и нормално је да су клубови забринути”, рекао је Барбер за Скај.

Он је додао да се чини све да се примјењују безбједносни протоколи, како би се умањио ризик заразе.

Барбер се противи приједлогу да се преостале утакмице Премијер лиге, када се првенство настави, играју на неутралним теренима. Он је рекао да ће најважнији наредни корак лиге бити о томе како клубови треба да организују програме тренинга.

“Једна од ствари коју смо питали Премијер лигу је комплетан план свих фаза тренинга уочи повратка такмичењима. Прво морамо да вратимо играче да тренирају у малим групама, прије него што буду имали било какав међусобни контакт на тренингу, а затим тренинзи за утакмице прије самих утакмица. Има много фаза, то је врло сложено и има људи у Премијер лиги који напорно раде да нам обезбиједе детаљну документацију како бисмо што безбједније прошли кроз те фазе”, навео је он.

Такмичење у Премијер лиги прекинуто је прије готово два мјесеца због пандемије, а у лиги желе да се такмичење настави сљедећег мјесеца, уз претходну дозволу надлежних.