Чланови породица жртава окупили су се данас на стратишту Годињске Баре у Трнову, мјесту на којем су припадници паравојне српске јединице ”Шкорпиони” прије 26 година на мучки начин, пуцњима с леђа, убили шесторицу Бошњака из Сребренице. Најмлађи међу њима имао је 16, а најстарији 36 година.

Убијени су Сафет Фејзић (17), Азмир Алиспахић (16), Сидик Салкић (36), Смаил Ибрахимовић (35), Дино Салиховић (18) и Јусо Делић (25).

Злочин над шесторицом цивила бошњачке националности припадници ”Шкорпиона” су снимили камером. Током суђења Слободану Милошевићу 2005. године, снимак стријељања је објављен, након чега је обишао свијет.

Мјесто њиховог страдања обишли су чланови породица, родбина убијених Сребреничана, представници удружења и Општине Трново, те многи грађани који су им одали почаст полагањем цвијећа и учењем Фатихе.

Починиоци злочина код Трнова су ухапшени у Србији и Хрватској и осуђени на вишегодишње затворске казне.

Командант “Шкорпиона” Слободан Медић Боца био је осуђен на 20 година затвора, а његов брат Бранислав Медић на 15 година. Петру Петрашевићу, који је признао кривицу, изречена је затворска казна од 13 година. Милорад Момић у Хрватској је осуђен на 15 година затвора, као и Слободан Давидовић.