Усљед тропског циклона у Индонезији погинуло је најмање 128 људи, а спасиоци и даље траже десетине несталих на удаљеним острвима, очекујући још жртава.

Хеликоптери су у потрази за преживјелима, а 72 особе су до сада пријављене као нестале на острвима Источна Нуса Тенгара, гдје је тропски циклон Сероја донио јак вјетар и јаке кише које су покренуле поплаве и клизишта.

Аматерски видео, који је локални званичник снимио у селу Тањунг Бату на отоку Лембата, гдје се налази вулкан Монт Иле Левотолок, приказује срушена стабла и велике стијене хладне лаве које су здробиле домове након што их је циклон избацио.

Власти су саопштиле да би број погинулих могао бити повећан након што спасиоци дођу до изолованих подручја. Слике из тог дијела Индонезије показале су срушена стабла, узбуркано море и дрвене домове поравнане олујом и крхотине које плутају у блатној поплавној води.

Расељено је најмање 8.424 људи, погођено готово 2.000 зграда, укључујући болницу, а више од 100 домова тешко је оштећено циклоном који се до уторка ујутро преселио изнад Индијског океана.