Бујска полиција казнено је пријавила троје словенских држављана који су у петак на граничном пријелазу Плованија у Хрватску покушали ући с кривотвореним налазима ПЦР теста на коронавирус, извијестила је у понедјељак истарска полиција.

Гранична полиција је око 13:30 сати контролирала БМW њемачких регистрација који је возио 22-годишњи Словенац, док је као путница у возилу била малољетна руска држављанка.

Приликом контроле возач је полицији дао на увид налазе ПЦР теста, а провјером је утврђено да је тај 22-годишњак на рачуналу кривотворио датум издавања једног налаза ПЦР теста, па се против њега подноси казнена пријава.

Око 20 сати на исти гранични пријелаз приступио је теретни аутомобил Форд словенских регистрација који је возио 43-годишњи Словенац, а као путница се у возилу налазила 28-годишња словенска држављанка.

Они су полицији предочили налазе ПЦР тестова чијом провјером је утврђено да је мушкарац на подручју Словеније купио два кривотворена налаза ПЦР теста те се против њега и путнице због казненог дјела кривотворења исправе подноси казнена пријава.