Тужилаштво БиХ предложило је продужење мјера притвора за осумњиченог Бербић Миларема, рођеног 1954. године у Зеници, који је оптужен за придруживање страним паравојним или параполицијским формацијама у Сирији.

Поступајући тужитељ Одсјека за тероризам у Посебном одјелу за организирани криминал,привредни и криминал и корупцију Тужителаштва БиХ, упутио је према Суду БиХ приједлог за продужење притвора за осумњиченог Бербић Миларема, рођеног 1954. године у Зеници.

Мјера притвора предложена је због опасности од бјекства осумњиченог, опасности да би боравком на слободи могао поново учинити казнено дјело или довршити започето, јер се ради о особи која је провела дужи временски период на подручју Сирије, као и због нарочитих околности извршења казненог дјела, гдје би пуштање осумњиченог на слободу проузрочило узнемирење јавности и грађана.

У предмету против осумњиченог Бербића, који се терети за казнено дјело-Протузаконито формирање и придруживање страним паравојним или параполицијским формацијама Тужилаштво подузима активности које се односе на захтјеве за пружање међународне правне помоћи, ради прикупљања доказа у предмету.