Тужилаштво БиХ је опредјељено за одлучну борбу против организованог криминала и корупције, рекла је главни тужилац БиХ Гордана Тадић.

Тадић је на видео-конференцији у организацији Мисије ОЕБС-а и Делегације ЕУ у БиХ, која је посвећена регионалном пројекту анализе и праћења процесуирања организованог криминала и корупције, истакла пуну подршку овом пројекту.

“Тужилаштво БиХ у раду има већи број сложених предмета организованог криминала, који често имају регионалну и међународну димензију, а у протекле двије године покренуте су значајне активности у борби против корупције које су дијелом већ резултирале судским поступцима који су у току, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

На састанку је истакнут значај пројеката који помажу и дају подршку процесуирању предмета организованог криминала и корупције, што је заједнички интерес земаља западног Балкана, у процесу јачања владавине права на путу европских интеграција.

На састанку су учествовали и шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Катлин Кавалек, шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер, представници Мисије ОЕБС-а, те највиши званичници правосудних институција у БиХ, предсједник и потпредсједник Високог судског и тужилачког савјета Халил Лагумџија и Биљана Симеуновић, предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец и министар правде у Савјету министара Јосип Грубеша.