Чланови Ударне групе за борбу против трговине људима и организираних илегалних миграција данас су на састанку, којим је предсједавала главна тужитељица Тужилаштва БиХ Гордана Тадић, разматрали заједничке активности у превазилажењу актуелних проблема у процесуирању предмета који се односе на трговину људима и илегалне миграције.

У раду Ударне групе, активно судјелује око 20 дужносника из тужилаштава, полицијских и сигурносних агенција и институција за проведбу закона са нивоа БиХ, оба ентитета и Брчко Дистрикта БиХ.

На састанку, који је одржан у Тужилаштву БиХ, разговарано је о заједничким активностима у процесуирању казнених дјела трговине људима, кријумчарења илегалних миграната и других казнених дјела из те области.

Након излагања резултата рада свих институција у протеклом периоду, закључено је да постоје позитивни помаци у погледу процесуирања те врсте казнених дјела.

Наведени резултати су резултат рада чланова Ударне групе, те специјализиране Мреже тужитеља и истражитеља за борбу против трговине људима, као и формираних координацијских тимова на ентитетским и локалним разинама.

Такођер, улажу се значајни заједнички напори у препознавању елемената казнених дјела трговине људима, у оквиру казнених дјела кријумчарења људи, посебно унутар мигрантске популације која се налази у БиХ.