Након што су јучер истражиоци и тужиоци ушли у просторије КЦУС-а поводом узнемирујућих писама која је јавност имала прилику читати, подузима се низ радњи из надлежности ове правосудне институцуије у правцу провјере да ли се ради о неком од кривичних дјела против здравља људи, наводе из Кантоналног тужилаштва у Сарајеву.“Након што је Тужилаштво КС по службеној дужности формирало предмет који се односи на информације из медија да је група анестезиолога са КЦУС-а упутила писмо менаџменту ове установе у којем упозоравају на неправилну примјену респиратора и друге проблеме у функционисању Цовид одјела, подузима се низ радњи из надлежности ове правосудне институцуије у правцу провјере да ли се ради о неком од кривичних дјела против здравља људи”, саопћено је.

Након обављеног увиђаја на КЦУС-у истичу како настављају интензивно прикупљати информације и доказе у циљу утврђивања свих чињеница и околности.

Тужитељи Тужилаштва КС и БиХ и инспектори СИПА-е су просторије КЦУС-а напустили синоћ око 21:30 сати.

У овом тренутку јавност очекује одговоре на питања о резултатима уласка тужилаца и СИПА-е у УКЦС, који је у фокусу јавности након два писма о лошим условима и лијечења обољелих Kовид-пацијената, као и употребе спорних респиратира.

Подсјетимо,након јучерашњег састанка Владе КС са рукводством КЦУС-а потврђена је аутентичност једног писма, које је, како су рекли интерни документ.
Међутим, на састанку није дошло до приближавања ставова: кантонална управа мисли да спорни респиратори требају бити повучени из употребе, али из КЦУС-а поручују да ће их повући само око премијер КС Един Форто и министар дравства Харис Вранић потпишу документ о повлачењу респиратора.

Група грађана који су за сутра најавили протесте о КЦУС-у одустали су од протеста, јер су надлежни подузели потребне кораке, јавља репортерка БХРТ.