Тужилаштво Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) формирало је кривични предмет поводом премлаћивања младића од стране два полицајца, а које се десило у суботу 10. априла, рекла је портпаролка Тужилаштва ХНК-а Ана Рајич.

Она је за Онасу истакла како је поступајући тужитељ издао налог Федералној управи полиције (ФУП) да хитно поступа по истом, а све у циљу утврђивања сви релевантних чињеница те постојању евентуалне кривичне одгворности починитеља.

“По пријему извјештаја тужилац ће одлучити о подузимању даљњих мјера” рекла је Рајич.

Јуче се неколико стотина људи окупило испред зграде МУП-а ХНК у знак протеста због поступка двојице полицијских службеника.

Подсјетимо, све се догодило у суботу навечер око 23 сата, када се младић С.Б. враћао из сусједне зграде према својој. Тада су га два полицајца зауставила због кршења забране кретања и према њему употријебјила бруталну прекомјерну силу изнад свих својих овласти.

Након што је снимак објављен, огласио се и МУП ХНК те је саопћено да су полицајци удаљени са дужности и покренута је унутрашња истрага у којој ће бити истражени сви аспекти оваквог понашања, те утврђено постојање елемената њихове кривичне одговорности.