Сутра на подручју Тузланског кантона ступају на снагу допуњене одредбе Закона о јавном реду и миру, на основу којих полицијски службеници имају већа овлашћења за кажњавање оних који не буду поштовали хигијенско-епидемиолошке мјере, а новчане казне за грађене су од 100 до 500 КМ.

У овом кантону су, према хигијенско-епидемиолошким мјерама, грађани обавезни да носе маске на отвореном и у затвореном, те држе дистанцу од два метра, преносе федерални медији.

За прекршај казном од 500 КМ до 2.000 КМ може да буде кажњено правно лице које не поступи по наредби надлежног органа којом се прописују мјере за заштиту становништва од заразних болести.

У том случају одговорно лице у правном лицу ће бити кажњено од 200 до 1.000 КМ, а исти распон казне предвиђен је и за власника радње или особе којим је повјерено вођење радње.

Заступници у Скупштини Тузланског кантона на посљедњој мартовској сједници су са 19 гласова усвојили измјене и допуне Закона о јавном реду и миру којима се полицијским службеницима дају прецизније законске одредбе као инструменти у заштити безбједности грађана.