Послије краће и тешке болести у Тузли је у петак у 89. години преминуо др. Анто Раос, истакнути привредник, спортиста и спортски радник.

Раос је рођен у Македонији, а у Тузли је провео посљедњих 78 година. У привредном животу сјевероисточне Босне оставио је неизбрисив траг, као генерални директор КХК „Борис Кидрич“ у Лукавцу, те генерални директор Хемијског комбината „Содасо“.

Више година обнашао је дужност предсједника Удружења менаџера БиХ. Као доктор технолошких наука био је низ година ванредни професор на Технолошком факултету у Тузли, те члан Асоцијације независних интелектуалаца “Круг 99”.

Највећи дио друштвеног живота др. Раоса везан је за Спортско друштво Слобода и Фудбалски клуб Слобода. Био је сјајан ногометаш и тенисер, а по завршетку играчке каријере наставио је као спортски радник, дајући велики допринос у развоју и функционисању не само тузланског, него и спорта на регионалном плану.

Био је предсједник Слободе непосредно пред рат и неколико година послије, а предсједник РСД Слобода све до 1990. године. Био је и предсједник Заједнице прволигаша бивше Југославије, једно вријеме и предсједавајући ФС Југославије.

Раос је био почасни предсједник Радничког спортског друштва Слобода, а као дугогодишњем спортском раднику припала му је част да изведе почетни ударац на утакмици Слободе и Динама, организираној прошле године поводом 100 година тузланског клуба.

Добитник је великог броја одликовања и признања, како као привредник тако и као спортиста и спортски радник. Веома значајна је личност у историји Тузле у посљедњих стотину година.

Датум и вријеме сахране Анте Раоса бит ће накнадно објављени.