Туристичка сезона у Требињу је коначно почела, вјерују туристички радници и сами изненађени да су туристички капацитети попуњени и више од 90 посто.

“Није ми први пут да дођем у Требиње, наравно да је испунило моја очекивања, али сам изненађена колико људи има, ријетко гдје има оволико људи у ово вријеме корона инфекције”, каже једна од туристкиња.

Од хотелијера и из Туристичке организације Града Требиња сазнајемо да су смјештајни капацитети у овом периоду попуњени преко 90 посто.

“Требиње у овим моментима изгледа онако како смо очекивали на почетку године, пуно туриста, капацитети су у овом моменту и према информацијама са релевантних сајтова и према информацијама од хотелијера скоро попуњени на високих деведесет процената”, казао је Марко Радић, директор Туристичке организације Града Требиња.

У Требињу је и принц Филип Карађорђевић, који се сусрео и са требињским градоначелником, а туристички радници са почетка ове приче се надају да ће интерес туриста бити настављен и наредног мјесеца што би могло да спаси туристичку сезону.