Премијер Кантона Сарајево (КС) Един Форто, министар здравства КС Харис Вранић и предсједавајући Повјеренства Туристичке заједнице КС Кенан Магода представили су у Београду Програм субвенционирања туристичко-угоститељских услуга смјештаја путем е-кода “Одмори у Сарајеву”.

Програм је намијењен држављанима Републике Србије, односно здравственим радницима, а имплементират ће се кроз е-кодове у вриједности од 200,00 КМ за субвенцију смјештаја у сарајевским хотелима до 30. децембра ове године.

Приликом пријема у Влади Републике Србије делегација Кантона Сарајево уручила је захвалницу министру здравља Златибору Лончару за исказану солидарност са грађанима Кантона Сарајево и донацију од 20.000 доза вакцина за имунизацију у циљу борбе против болести ЦОВИД-19.

Предсједавајући Повјеренства Туристичке заједнице КС Кенан Магода казао је да гости из Србије традиционално посјећују Кантон Сарајево те су у врху по броју туристичких посјета, што потврђују статистички подаци Туристичке заједнице.

“Као посебно изненађење за кориснике е-кодова који Сарајево посјете за вријеме одржавања Сарајево Филм Фестивала, припремили смо бесплатне улазнице за филмске пројекције. Сигуран сам да ће се домаћински дух Сарајева показати у свом пуном сјају”, рекао је Магода.

Премијер КС Един Форто је нагласио да је Програм “Одмори у Сарајеву“ гест којим се жели исказати захвалност и продубити пријатељство.

“Грађани Сарајева неће заборавити хуманост државе Србије у тренуцима када нам је помоћ била најпотребнија, када нисмо имали нити једну дозу вакцина. Управо зато, желимо да се захвалимо и позивамо држављане Србије да одморе у Сарајеву”, истакао је Форто.

Министар здравља Србије Златибор Лончар рекао је како је пандемија коронавируса потврдила чињеницу да се у тешким тренуцима морамо ослонити једни на друге и да кризе попут ове, узроковане вирусом, можемо савладати и пребродити искључиво заједничком борбом.

“Наши људи воле Сарајево, стога сам сигуран да ће велики број здравствених радника из система заштите од ЦОВИД-19 инфекције искористити ову прилику и лијеп гест наших пријатеља“, нагласио је Лончар.

Богата туристичка понуда Кантона Сарајево промовисана је и у Културном центру Београда, гдје су представљени сарајевски хотели у којима ће корисници е-кодова моћи боравити приликом имплементације Програма “Одмори у Сарајеву”.