Поводом медијских иступа министра вањске трговине и економских односа БиХ Сташе Кошарца, замјеница предсједавајућег Вијећа министара и министрица вањских послова БиХ Бисера Турковић изјавила је да је непримјерно исказивати популистичке ставове умјесто предано и државотворно радити у интересу грађана и државе Босне и Херцеговине.

Умјесто испразних флоскула које можемо видјети од предсједавајућег и чланова Координационог тијела за Трговску гору, примјереније би било да видимо да су свој потенцијал усмјерили на дипломатске активности ка својим колегама у Хрватској и тако покушали да заједно с појединим парламентарним заступницима допринесу заштити интереса великог броја грађана који с правом очекују од њих да зараде своје плате, бар у сегменту каналисања својих патриотских флоскула на праву адресу, саопћено је из МВП-а БиХ.

Посебно је апсурдно да наводна заштитничка иницијатива долази од представника странке чији предсједник Милорад Додик, једини није испоштовао закључке са 17. ванредне сједнице Предсједништва БиХ одржане 22. марта 2019. године. Наиме, тачком 2. закључка Предсједништва БиХ наведено је да ће предсједавајући Предсједништва БиХ, у то вријеме члан из реда српског народа, Милорад Додик, упутити предсједници и премијеру Републике Хрватске обавијест о захтјеву БиХ у којој се тражи да подручје Трговске горе изузме као мјесто предвиђено за одлагање и складиштење радиоактивног и нуклеарног отпада.

До данас, један такав допис није упућен чиме је ради партикуларних интереса настављено урушавање кредибилитета институција БиХ, па сматрамо заиста непримјереним да министар, који долази из његове политичке странке усмјерава пажњу и дезавуише јавност пребацивањем критике на рачун оних који се заиста боре и залажу за опстојност и истинске интересе грађана и државе Босне и Херцеговине.

Министарство на чијем се челу налази министрица Турковић и даље ће наставити да предано ради и дјелима исказује своје опредјељење како за 250 хиљада наших грађана у сливу ријеке Уне тако и међународних интереса и дигнитета наше државе али би било много лакше када би у том послу имали и истинску подршку оних који само декларативно прокламирају заједнички интерес и добробит свих грађана, наводи се у саопћењу МВП-а БиХ.