Босна и Херцеговина подржава међународне и регионалне пројекте који су урађени у складу са законом и међународним правом. Међутим, власти Републике Србије морају знати да уласком у пројект изградње хидроелектране „Бук Бијела“ који нема сагласност државе и који се противи одлукама Уставног суда БиХ ризикују не само економске штете него и не доприносе добросусједским односима, саопћила је замјеница предсједавајућег Вијећа министара БиХ и министрица вањских послова БиХ др Бисера Турковић поводом најављеног постављања камена темељца за хидроелектрану „Бук Бијела“ на Дрини.

Босна и Херцеговина је спремна на све инвестиције и заједничке пројекте који су у интересу грађана обје земље, али само уз поштивање Устава, закона и институција државе Босне и Херцеговине.

Позвала је власти Републике Србије да сарадњу врате у међудржавне оквире и у оквире декларираних ставова о међусобном поштивању суверенитета и територијалног интегритета.

Власти ентитета РС већ дуже вријеме одбијају проводити пресуде Уставног суда БиХ и настављају су с располагањем државном имовином, односно потенцијалима ријеке Дрине. Желим вјеровати да Србија не подржава такве противзаконите активности, те да неће новац својих пореских обвезника улагати у пројекте којима се крше закони и одлуке Уставног суда, наводи Бисера Турковић.