Замјеница предсједавајућег Вијећа министара и министрица вањских послова Босне и Херцеговине Бисера Турковић упутила је телеграм саучешћа због трагедије у Посушју, те издала инструкцију свим дипломатско-конзуларним представништвима и мисијама БиХ у свијету, по којој су дужни спустити заставу Босне и Херцеговине на пола копља.

Замјеница предсједавајућег Вијећа министара и министрица вањских послова Босне и Херцеговине Бисера Турковић упутила је телеграм саучешћа поводом трагичног догађаја, у којем је живот изгубило осам дјевојака и младића у близини Посушја,

“Вијест о трагедији у Посушју сам примила с дубоком тугом, болом и невјерицом. У својству замјенице предсједавајућег Вијећа министара и министрице вањских послова наше земље, упућујем изразе најдубљег саосјећања родитељима, члановима породице, фамилији и пријатељима, због ненадокнадивог губитка. Ово је велики губитак за цијелу Босну и Херцеговину. Молим Бога да ожалошћеним породицама подари снаге и стрпљења у овим тешким тренуцима”, наводи се у телеграму министрице Турковић.

Одлуком Вијећа министара Босне и Херцеговине данас је у БиХ проглашен Дан жалости.

Турковић је упутила инструкцију свим дипломатско-конзуларним представништвима и мисијама Босне и Херцеговине у свијету, по којој су дужни спустити заставу Босне и Херцеговине на пола копља.

Сви ДКП-и, у складу са исказаним интересом грађана Босне и Херцеговине у земљи пријема, а уз поштивање свих релевантних епидемиолошких прописа, могу да организују уписивање у књигу жалости те да на пригодан и достојанствен начин, са пијететом, обиљеже Дан жалости.