Предсједник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган у уторак је саопћио да ће у тој земљи бити уведен дјелимични локдаун који ће трајати двије седмице и продужени полицијски сат током радне седмице који сада почиње у 19 сати трајат ће до 5 сати.

Ердоган је у обраћању медијима након састанка кабинета који је трајао близу три сата, саопћио нове мјере против KОВИД-19, које ће на снагу ступити у сриједу навечер и трајати прве двије седмице рамазана, одабраног мјесеца муслимана.

Међу новим рестрикцијама је и продужени полицијски сат током радне седмице који сада почиње у 19 сати (раније је био у 21 сат) и трајат ће до 5 сати, за вријеме којег ће бити забрањено кретање између градова, осим у хитним и неопходним ситуацијама.

Кафићи, ресторани и чајџинице ће моћи радити уз шалтерску продају и доставу, док ће свадбени салони и спортски центри бити затворени до краја Рамазанског бајрама.

Турска је 14. јануара покренула кампању масовне вакцинације против ЦОВИД-19, почевши од здравствених радника и највиших државних званичника чији је циљ био потаћи становништво на вакцинисање.

Подаци Министарства здравства показују како је у Турској дато близу 19,16 милиона доза вакцине против ЦОВИД-19. Прву дозу примило је више од 11,47 милиона, док је двије дозе примило близу 7,69 милиона људи.