На улицама и саобраћајницама турске метрополе Истанбула данас су забиљежене огромне гужве уочи потпуног затварања због пандемије ЦОВИД-19.

Одлука о потпуном затварању ступа на снагу вечерас и трајат ће све до понедјељка, 17. маја ове године.

Грађани Истанбула су због тога данас ужурбано обављали посљедње послове како би се припремили прије потпуног затварања. Посебно велике гужве су забиљежене у тржним центрима и фризерским салонима.

Турске власти су 26. априла донијеле одлуку о увођењу потпуног затварања због погоршања епидемиолошке ситуације. Потпуно затварање ступа на снагу у четвртак, 29. априла, од 19 сати и траје до понедјељка, 17. маја, до пет сати ујутру.

У оквиру нових епидемиолошких мјера међуградска путовања бит ће могућа само уз дозволу, а возила међуградског превоза радит ће уз 50 посто капацитета.

Изузев организација које су изузете одлукама Министарства унутрашњих послова Турске, сви пословни субјекти ће обуставити пословање.

Обуставља се настава у свим школским установама, а сви испити ће бити одгођени. Ланци маркета бит ће затворени недјељом, а осталим данима наставит ће радити само у одређено вријеме.