Заљубљеници у животиње у Турској направили су ходалицу којом су помогли парализираној лисици да се поново креће.

Особље Центра за заштиту и рехабилитацију дивљих животиња Универзитета Ван Jузунцу Jил (YYУ) пронашло је повријеђену лисицу која није могла да се креће.

Потом су дошли на идеју да направе посебну ходалицу с два точка коју су поставили на стражњи дио тијела лисице и тако јој помогли да се поново може кретати.

Директор Центра за заштиту и рехабилитацију дивљих животиња проф. др. Локман Аслан је казао да помоћу ходалице сваки дан изводе лисицу у шетњу, како би се кретала.

“Лисица је у наш Центар доведена након саобраћајне несреће на цести у једном од локалних села. Након прегледа открили смо фрактуру у лумбалним краљешцима. Обављени су потребни третмани како би се побољшало њено стање, али није могла ходати јер су јој парализиране стражње ноге. Једна нога је растргана и скраћена. Потом је закључено да мора имати помагало како би се могла кретати. Онда смо јој уградили ову ходалицу и сада у одређеним сатима може шетати вани”, рекао је Аслан.

Истакао је да све повријеђене животиње након третмана и лијечења обично поново пуштају у природу.

“Ипак, ова лисица се неће моћи вратити у природу јер је повријеђена. Овдје ћемо водити сву потребну бригу о њој. Обично ходалице користимо за мачке и псе. Код дивљих животиња помагала нису баш пожељна. Али, ову лисицу ћемо његовати на најбољи начин све док је код нас”, истакао је Аслан.