Стање на цестама 30. 05. 2020. у 08: 00 сати

Према прикупљеним подацима, јутрос се на путевима у БИХ саобраћа уз слабију фреквенцију возила и углавном добре услове за вожњу. Понегдје на дионицама у котлинама упозоравамо на смањену видљивост, због магле. Апелујемо на возаче да возе максимално опрезно и да држе одстојање између возила. Скрећемо пажњу и на учестале одроне камења или земље на коловоз.

Обустављен је саобраћај кроз тунел Орманица (на путу Сребреник-Орашје). Возила из правца Тузле и Сребреника користе обилазницу у непосредној близини тунела, док су возила из правца Орашја и Градачца преусмјерена на алтернативни правац (раскрсница Орманица-раскрсница Вучковци-Срнице-Буква-регионални пут (Р-461) према Сребренику). Путничка возила могу користити и саобраћајницу Срнице Доње-Шпионица.

Због санационих радова у тунелу Винац (Јајце-Доњи Вакуф) саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу око тунела.

На магистралном путу Зеница-Немила (кроз тунел Врандук) од 05 до 21 сати саобраћа се двосмјерно. Од 21 сати до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00:30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

У мјесту Витаљ (Кладањ-Тузла) због клизишта саобраћа се наизмјенично, уз постављену свјетлосну сигнализацију (семафори).

Због радова на санацији моста преко ријеке Тиње, у мјесту Дреник (на путу Сребреник-Шићки Брод), саобраћа се наизмјенично-једном траком (постављени семафори).

Због радова на санацији моста на дионици аутопута А-1 Високо-Какањ (код мјеста Добриње), саобраћа се двосмјерно, супротном коловозном траком.

На регионалном путу Црна Ријека-Мркоњић Град (Бјелајце) због санационих радова сваки дан, осим недјеље, саобраћај је обустављен у времену од 08 до 16 сати.

Издвајамо и остале дионице гдје је због санационих радова измјењен режим саобраћања: Јелах-Добој, Прозор-Јабланица, Србљани-Босанска Крупа, Сарајево-Вогошћа, Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље, Острожац-Јабланица и Кисељак-Бусовача.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.