Другим дијелом С.Т.Е.А.М. изазова завршен је пројекат “PRE SCHOOL STEAM АКАДЕМИЈА”, саопћено је из Удружења ‘Едука= ције за све – ЕДУС’.

Тако су активисти Удружења „Едукације за све – ЕДУС“ са својим СТЕАМ другарима, на заједничком дружењу, уз забаву и додјелу признања и поклона прославили крај овог пројекта.

Кроз пројекат “Pre School STEAM Academy” је у претходних шест мјесеци, кроз инклузивне СТЕАМ радионице, на иновативан и забаван начин, едуцирано 150 дјевојчица и дјечака са и без потешкоћа у развоју, који су учили о науци и умјетности.

С.Т.Е.А.М. представља скраћеницу појмова наука, технологија, инжињеринг, умјетност и математика, те стимулише специфична подручја развоја, кроз разумијевање околине, симболичке логичке и конструктивне игре, умјетности, и развија интелектуалне и креативне потенцијале.

Инклузивни С.Т.Е.А.М. ИЗАЗОВ је окупио малишане из вртића “Звончић” и ЕДУС-ове полазнике С.Т.Е.А.М. радионица.

Била је то сјајна прилика да малишани покажу таленат, спретност, али исто тако да се друже, раде и такмиче у тиму. Током Изазова дјеца су се такмичила у два тима и то у спортским играма и играма спретности, баланса и равнотеже, играма стратегије, експериментима, предшколској физици и математици.

Pre School STEAM Academy је један од 23 пројекта која су подржана кроз иницијативу EMBRACE, коју финансира Норwегиан Norvegian Embassy in Sarajevo, а проводи УНДП.

У наредним мјесецима ЕДУС ради на припремама нових функционалних радионица за родитеље и дјецу, те забавних едукативних STEAM и MAMS радионица, те ЕДУС ПРОГРАМА.