Удружење “Срце за дјецу обољелу од рака“ у априлу покреће кампању „Борба за дан више“.

Циљ кампање је да пробудимо свијест људи и подсјетимо их на то колико могу бити важна карика у ланцу подршке, колико могу допринијети својим добрим дјелима и како је важно да се у једном тренутку сви окренемо себи и завиримо дубоко у своју душу те пронађемо доброту – наводи се у саопћењу овог удружења.

Удружење “Срце за дјецу обољелу од рака“ свакодневно ради на побољшању статуса дјеце обољеле од рака у друштву те олакшању процеса лијечења које је изузетно стресно, комплексно и тешко, како за дијете, тако за цијелу породицу.

У том процесу неколико је кључних фактора, а неки од њих су квалитетна психолошка подршка, подршка система и она најважнија, подршка друштвене заједнице.

Дјеца обољела од рака и њихове породице се неријетко осјећају несхваћенима, те као да су остали сами очи у очи са највећим непријатељем. Стога, Удружење кроз разне кампање покушава указати на то колико су битни подршка, разумијевање и помоћ свих дијелова друштва у њиховој борби за живот – наводи се у саопћењу Удружења “Срце за дјецу обољелу од рака“.