За хематоонколошка одјељења у Сарајеву и Тузли, Удружење “Срце за дјецу” припремило је вриједне донације као помоћ у борби и против коронавируса, који представља додатну опасност за особе које воде битку против карцинома.

“Септембар смо успјели позлатити и указати друштву на величину борбе коју воде дјеца обољела од рака у Босни и Херцеговини те на све проблеме с којима се носе и након изласка из болнице. Такође, причали смо много о свим недаћама које су задесиле дјецу обољелу од рака и њихове породице у пандемији КОВИД-19 и колико им је важна континуирана подршка, јер су ово врло тешка времена за њих гдје, поред тешке борбе с раком, већ имунокомпромитовани морају да се боре и с коронавирусом“, саопштено је из Удружења “Срце за дјецу обољелу од рака”.

Из удружења наводе како су припремили вриједне донације за одјељења у Сарајеву и Тузли, а које обухватају све оно што је тренутно неопходно и важно да наша дјеца буду заштићена, али и да медицинско особље несметано обавља свој посао.

“Тако смо спремили много дезинфекционих средстава за руке, површине и подове, средства за чишћење санитарије, антибактеријске сапуне за руке, детерџенте за суђе, влажне марамице, убрусе, тоалет папир, дјечије пелене, али и заштитне маске, латекс рукавице, шприце те лијекове који су недостајали”, истакли су из Удружења.

Како су рекли, кроз овај вид подршке жељели су обезбиједити све оно што је потребно једном хематоонколошком одјељењу у ова несигурна времена, али и показати да нису сами ни у једној борби.

“Ни у оној против рака, али ни оној против коронавируса, те да им на овај начин искажемо подршку у њиховим напорима да сачувају животе наше дјеце на чему смо им изнимно захвални. Од срца хвала свим донаторима и дивним људима који су донацијом за златне маске или било којом другом донацијом кроз мјесец септембар измамили најискреније осмијехе највећих хероја нашег друштва, али и сузе радоснице наших најхрабријих родитеља”, поручили су из Удружења “Срце за дјецу”.