Коначна одлука о статусу Минхена, Даблина и Билбаа као градова домаћина скорашњег Еуропског ногометног првенства бит ће позната до петка, 23. травња објавила је Еуропска ногометна федерација (УЕФА).

УЕФА је од сваког од 12 градова домаћина ЕП-а затражила планове за повратак навијача на стадионе до почетка травња. Амстердам, Баку, Букурешт, Будимпешта, Копенхаген, Рим, Глазгов, Лондон и Санкт Петербург су потврдили како ће дозволити повратак дијела навијача на трибине, док Билбао, Даблин и Минхен још нису.

“Извршном одбору представљено је неколико могућности за утакмице које би се требале одржати у та три града”, рекла је УЕФА у приопћењу.

Извршни одбор задужио је Уефину администрацију да изради конкретне приједлоге коначне одлуке која ће се донијети путем видеоконференције овога петка, 23. травња.

Подсјетимо, Лондон, гдје ће Хрватска отворити ЕП 13. липња против Енглеске, је потврдио минимални капацитет од 25 посто за три утакмице у скупини и осмину финала, а нада се да ће потврдити већи капацитет стадиона за полуфинале и финале почетком липња.

Глазгов, гдје ће “Ватрени” играти преостале двије утакмице против Шкотске и Чешке, потврдио је капацитет стадиона између 25 и 33 посто, а исти су капацитет најавили и Амстердам, Букурешт, Рим и Копенхаген.

Санкт Петербург је потврдио капацитет од 50 посто, с могућношћу повећања капацитета до краја травња, а Будимпешта намјерава угостити гледатеље с пуним капацитетом, уз придржавање строгих увјета за улазак на стадион.

Баку је такођер, потврдио капацитет од 50 посто.

Данас су потврђена и домаћинства завршница великих натјецања младих:

Еуро (Ж) до 17 година: Естонија 2023, Шведска 2024, Фарски Отоци 2025.

Еуро (М) до 17 година: Мађарска 2023, Ципар 2024.

Еуро (Ж) до 19 година: Белгија 2023, Литва 2024, Бјелорусија 2025.

Еуро (М) до 19 година: Малта 2023, Сјеверна Ирска 2024, Румуњска 2025.

Шпањолски Хаен именован је домаћином Еура 2022 у футсалу до 19 година.