Све популарнији адреналински туризам у Вишеграду одмор претвара у незаборавну авантуру. Резервисан само за најхрабрије, адреналински туризам доноси сасвим ново искуство.

Узбудљиву, авантуристичку и аутентичну страну Вишеграда итекако је могуће доживјети у граду на двије ријеке. Ова дестинација за авантуристички туризам примамљива је и посјетиоцима жељних авантуре и додатне доза адреналина. Спојем чисте зелене воде и предивног окружења Дрина је одавно освојила домаће и стране туристе жељне активног одмора.

ВЛАДИМИР МАРКОВИЋ, оснивач Центра за активни туризам

„Туристи код нас могу да возе даску за стојеће веслање и кајак и радимо пешачке туре, изласке на видиковце, Хртар Град, а најинтересантније је веслачка авантура до Старог Брода. Ми смо у Вишеграду направили мало напреднију туристичку понуду, у смислу нешто што захтјева специфичну опрему, неку обуку, али кад се све то прође почиње уживање са реком“, рекао је Марковић.

Велика је експанзија туриста који долазе и све је више људи који желе да на Дрини возе кајаке и СУП даске, истичу заљубљеници активног туризма.

ДЕЈАН ФУРТУЛА

„Имамо велики број туриста и људи који желе да прођу испод лукова ћуприје и доживе Дрину. Ми смо покренули причу активног туризма на Дрини. Бавимо се кајакингом и даскама, обуком људи, да приближимо Дрину свим посјетиоцима Вишеграда“, казао је Фуртула.

У посљедњих неколико година све више људи освојила је адреналинска вожња Зип Лине-ом.

ЉУБИША РАДОЈЕВИЋ, зип лине

„Туристи су презадовољни, није било екцеса на зип лајну, уживају у погледу и у адреналинском доживљају“, истакао је Радојевић.

Зип Лине, веслање и бројне друге активности за дјецу и одрасле чине богату понуду за активни одмор у којем можете уживати у забави с дашком адреналина.