Овлаштени службеници Управе за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине (УИО БиХ), Регионалног центра Сарајево, спровели су двије одвојене акције на подручју Пала и у Устиколини и том приликом привремено одузели цигарете и ситно резани духан намијењене продаји на „црном тржишту“.

Укупна тржишна вриједност одузете робе процјењује се на 97.500 КМ, саопћено је из УИО.

На четири локације на подручју Пала извршен је претрес због сумње у нелегално прометовање акцизних производа. Пронађено је 5.188 паклица цигарета и 210 килограма резаног духана необиљеженог акцизним маркицама које издаје УИО.

Укупна тржишна вриједност одузете робе процјењује се на 64.500 КМ.

Против два лица иницијала К.К и П.Ш. бит ће поднесени извјештаји Тужилаштву БиХ о постојању основа сумње о почињеном кривичном дјелу Недозвољен промет акцизним производима, наводи се у саопћењу.

У другој акцији која је извршена на путној комуникацији Фоча – Горажде, у мјесту Устиколина, овлаштена службена лица УИО привремено су одузела 6.040 кутија цигарета разних робних марки страног поријекла, које нису биле обиљежене акцизним маркицама УИО и за које није посједована докумантација о поријеклу.

Вриједност привремено одузете робе је 33.000 КМ.

Против лица иницијала О.М. бит ће поднесен извјештај Тужилаштву БиХ о постојању основа сумње о почињеном кривичном дјелу Недозвољен промет акцизним производима, саопћено је из УИО.

Акције су спроведене у сарадњи и по инструкцијама Тужилаштва и Суда БиХ, те уз асистенцију полицијских службеника ПС Пале, ПУ Горажде и ПС Устиколина.