Суд Босне и Херцеговине је донио рјешење којим је укинута мјера притвора Вишњи Аћимовић, оптуженој за ратни злочин против цивилног становништва на подручју Власенице.

Тужилаштво за ратне злочине Републике Србије је путем Министарства правде Босне и Херцеговине обавијестило Суд Босне и Херцеговине о преузимању кривичног гоњења оптужене Вишње Аћимовић. Суд је донио наредбу којом се повлачи наредба Суда од 30.1.2019. године, на основу које је расписана потјерница за оптужену Вишњу Аћимовић.

Суд Босне и Херцеговине је дана 7.2.2017. године потврдио оптужницу која Вишњу Аћимовић терети да је починила кривично дјело Ратни злочин против цивилног становништва.

Аћимовић се терети да је, почетком јуна 1992. године, на локалитету између Металишта и Залуковља зв. Мрачни дол, који се налази у непосредној близини логора Сушица, општина Власеница, без службеног положаја у Војсци Републике Српске (ВРС), свјесно и вољно, заједно с више наоружаних НН припадника ВРС, учествовала у лишавању живота 37 мушкараца бошњачке националности који су на то мјесто довезени аутобусом из затвора који се налазио иза зграде суда у Власеници.