Генерални директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић поклонима је данас обрадовао малишане који се налазе на лијечењу у клиникама за дјечије болести и дјечију хирургију.

Поводом највећег хришћанског празника, Ђајић је младе пацијенте даровао васкршњим јајима и слаткишима и на тај начин им уљепшао Васкрс, ублажио страх од боравка у болници, те помогао да осјете празничну атмосферу.

“Ово је постала традиција. Ми сваке године на Васкрс обиђемо наше најмлађе пацијенте са жељом да их подсјетимо на наше васкршње обичаје, дарујемо им шарена јаја и слаткише, истовремено се с њима поиграмо, лупамо јаја и развеселимо их јер нису са својим најдражим код куће”, рекао је Ђајић новинарима након обиласка дјеце у клиникама.

Према његовим ријечима, највећи успјех за сваког човјека је кад код некога изазове искрени осмијех, срећу и задовољство.

“Нама је то пошло данас за руком са нашим најмлађим пацијентима, јер су се сви обрадовали, не можда нама, колико слаткишима и шареним јајима”, навео је Ђајић.

Ђајић је додао да је жеља руководства УКЦ-а да поред најбољих услова које настоје да пруже пацијентима и најбоље терапије, успоставе и топли, пријатељски, хумани однос према пацијентима.