Аутор бројних хитова и пјесник Намик Тарабић преминуо је 17. ожујка након дуге болести у 71. години у Сарајеву, извијестила је Кроација Рекорц.

Рођен 1. 7. 1950. године у Кладњу, још 1968. године дошао је у Загреб у којем је живио и стварао преко 35 година те остварио завидну каријеру пишући хитове за најпопуларније извођаче бивше државе.

Пријеломна година у његовој каријери била је 1973. кад је упознао Ђорђа Новковића с којим је од тада па до његове смрти написао велик број хитова.

Прва у низу успјешница била је пјесма “Јесен у врту мом” коју је углазбио управо Ђорђе, а отпјевала Лидија Перцан.

“То што не робује постојећим правилима и академству те посједује један специфичан израз и шарм кључ је његовог успјеха”, рекао је за њега Ђорђе Новковић.

Осим с Новковићем, Тарабић је сурађивао и с другим значајним хрватским складатељима популарне глазбе: Ђелом Јусићем, Зринком Тутићем и Раyмондом Руићем.

Неки од његових највећих хитова су: “Још и данас теку сузе”, “Све су се ласте вратиле с југа”, “Хуанита”, “Један младић живи сам”, “Тихо, тихо моје срце”.

Његове стихове пјевали су Мишо Ковач, Томислав Ивчић, Дорис Драговић, Владо Калембер, Неџад Салковић, Џо Маричић Маки, Далибор Брун и многи други.

Самозатајан и необичан аутор, сложит ће се многи, писао је пјесме у којима су љубав, вјера, нада и солидарност главне теме.

Његове пјесме биле су питке, рецитативне, у ритму прикладном за забавну глазбу, преноси загребачки Директно.хр.

Људскост, топлина, искреност и њежност у његовим стиховима оцртавали су и карактер овог великог текстописца и пјесника чији ће пјесме остати трајно глазбено богатство.