Премијер Федерације Босне и Херцеговине Фадил Новалић примио је данас у Сарајеву у опроштајну посјету амбасадора Италије у БиХ Николу Минасија и захвалио му за плодоносни мандат у БиХ, током којег је ојачано пријатељство двије земље, али и унапређена сарадња, посебно економска.

“Наше опредјељење је потпуна отвореност за стране инвестиције и долазак компанија које значе нова радна мјеста, а увијек су нам добродошли италијански инвеститори, са којима имамо изузетно добра искуства и сарадњу”, нагласио је Новалић у разговору са Минасијем, који половином јуна завршава мандат и напушта БиХ.

Минаси је захвалио Новалићу за доступност и спремност коју је показао у сарадњи са италијанским фирмама, те нагласио да су видљиви позитивни резултати у бројним областима, саопштено је из Владе ФБиХ.

Он је најавио успостављање италијанско-бх. коморе и удружења италијанских послодаваца у БиХ, а што ће, како је оцијенио, допринијети привлачењу нових фирми и инвестиција и ојачати економску сарадњу двије земље.

Саговорници су сагласни да БиХ и Италију повезују искрени пријатељски односи, те да је потребно искористити постојећи потенцијал за унапређење сарадње.

“Мени и мојој супрузи је била велика част боравити и радити у БиХ. Недостајаће нам све, а посебно храна и традиционална кухиња БиХ”, рекао је Минаси.