ЈП Електропривреда БиХ уплатила је 8,9 милиона КМ за исплату доприноса и отпремнина за 202 упосленика рудника, који су закључно са 31.05.2021.године, стекли услове за пензионисање.

Електропривреда БиХ је тиме испунила обавезе из члана 2. Споразума о наставку реструктурирања рудника Концерна ЕПБиХ, потписаног са Синдикатом радника рудника ФБиХ 19.05.2021.године, и уговора закључених са рудницима Крека, Какањ, Бреза, Зеница, Ђурђевик и Абид Лолић

Средства су дозначена за исплату доприноса и отпремнина за 61 радника РМУ Зеница, 43 радника РМУ Какањ, 36 радника РУ Крека, 35 радника РМУ Бреза, 19 радника РМУ Абид Лолић и 8 радника РМУ Ђурђевик.

Одобрена су и средства у износу 2,6 милиона КМ за деблокаду рачуна РМУ Зеница, блокираног због тужби покренутих од стране 66 радника овог рудника.

ЈП Електропривреда БиХ наставља са испуњавањем обавеза из Споразума о наставку реструктурирања рудника и предани однос у спашавања рудника очекује и од других партнера у овом процесу, прије свега упосленика рудника и Синдиката.