Стање на цестама 24. 01. 2021. у 08 : 00 сати

Коловоз је претежно мокар или влажан, а пажњу скрећемо на учестале одроне земље или камења. Угаженог снијега има на дионицама: Бугојно-Купрес-Ливно, Ливно-Гламоч-Мркоњић Град и Посушје-Јабланица.

На путевима у југозападним крајевима упозоравамо на повремене јаке ударе вјетра. Возаче савјетујемо да возе максимално опрезно и напомињемо да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Радови на изградњи кружне раскрснице изводе се на магистралном путу Клашнице-Лакташи због чега се саобраћај путничких возила и аутобуса преусмјерава обилазницом кроз Лакташе, док се теретни саобраћај преусмјерава на ауто пут.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Ступари-Живинице-Бановићи, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача, Блажуј-Кисељак и Шуица-Томиславград.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.