Кризни штаб Клиничког центра Универзитета Сарајево (КЦУС), љекари и медицинско особље које раде у Цовид центру и даноноћно се боре за животе суграђана у саопћењу за јавност наводе, да су шокирани изјавама министра здравства Кантона Сарајево Хариса Вранића.

„Изјавама да њему „ништа није јасно“, да му је „смртност енигма“, да му је након што пандемија хара цијелим свијетом већ дуже од годину „чудно да људи умиру и кад нису на респиратору“ упућују на то да је министар Вранић или тотална незналица или јако злонамјеран човјек. По свему судећи обоје.

Таквим изјавама, министар Вранић, попут аутора анонимног писма, очигледно жели довести у питање стручност љекара и другог медицинског особља, чиме се прикључује јавном линчу који се против нас води из одређених политичких и медијских кругова.

Незапамћено је да се министар здравства на такав начин, нарочито у вријеме пандемије, зарад ситних политичких поена, обрачунава с љекарима и медицинским радницима који пуну годину улажу максималне напоре у спашавању живота и здравља грађана.

С обзиром на то да министру Вранићу „ништа није јасно“ и да му је „све чудно“, позивамо га да као љекар проведе само једну смјену с нама у Цовид центру – да му постане „јасно“ и да се престане „чудити““, наводи Прес служба КЦУС-а.