Управни одбор Опће болнице “Прим. др. Абдулах Накаш” Сарајево јутрос је на хитној сједници дао подршку проф. др. Исмету Гавранкапетановићу, в.д. директору у вођењу и организацији рада те установе.

Управни одбор поново исказује одлучност у провођењу свих одлука надлежних органа здравственог система Кантона Сарајево и Федерације БиХ, које су у складу са законским оквирима и позитивним законским прописима.

Управни одбор позива на хитно укључивање министра здравства ФБиХ, без чијих одлука се не може покренути ланац одлучивања и доношења одлука о начину лијечења епидемије Цовид-19. Наша опредјељеност за пуно пружање свих здравствених услуга грађанима КС, а по потреби и шире, је неупитна и досад јасно видљива и исказана – саопћио је Управни одбор Опће болнице “Прим. др. Абдулах Накаш”.

Управни одбор и в.д. директор не желе учествовати у брзоплетим, исхитреним одлукама као и проблематичном начину збрињавања болесника, које би могло угрозити њихово здравље.

Озбиљност и достојанство лијечења наших болесника заслужује прије свега попуњавање празних болесничких капацитета а тек потом отварање алтернативних смјештаја, поручили су.

Управни одбор позива инспекцијске органе да обиђу и провјере попуњеност постељних капацитета свих болничких установа у Кантону Сарајево, које финансира Завод здравственог осигурања, направе увид у њихов рад и оптерећеност и у складу с затеченим стањем донесу одговарајуће одлуке и извијесте јавност, наводи се у саопћењу.