Удружење послодаваца Федерације БиХ поздравља спремност федералног министра трговине Златана Вујановића да се Одлука о прописивању мјере непосредне контроле цијена за поједине основне животне намирнице и друге производе утврђивањем максималне марже, евалуира и оптимизира на сједници Владе ФБиХ у четвртак, саопћено је.

Из Удружења очекују да ће Влада ФБиХ на основу достављених аргумената и информација донијети нову одлуку која ће бити у складу са постигнутим договором, а који осигурава заштиту грађана, али и интерес свих других, с циљем очувања радних мјеста и буџетских прихода. Нарочито ако се има у виду да готово сви сегменти привреде у ФБиХ трпе посљедице пандемије ЦОВИД-19.

На састанку који је у понедјељак одржао с представницима Удружења послодаваца ФБиХ, министру Вујановићу су предочени подаци о негативним ефектима Одлуке коју је донијела Влада ФБиХ те њеним погубним посљедицама на пословање, радна мјеста и буџетске приходе.

Министар Вујановић је најавио да ће се на наредној сједници разматрати оптимално рјешење које ће бити предмет одлучивања Владе ФБиХ.

Како се у наредном периоду не би понављале сличне ситуације, из Удружења послодаваца очекују да ће све будуће одлуке Владе ФБиХ које се односе на пословање привредних субјеката у ФБиХ претходно бити усаглашене са социјалним партнерима, послодавцима и синдикатом, с циљем усвајања законитих, проводивих и рјешења у заједничком интересу.